Orgelklubben Vox Humana är en ideell förening för alla som gillar orgel – du behöver inte spela för att vara med. Föreningen arbetar för att öka intresset för orgelmusik och orgeln som instrument. Vårt namn, Vox Humana, är latin och betyder “Människans röst”. En sådan röst vill vi vara. En röst som skapar goda möten utan trösklar mellan musik, musiker och publik och hjälper till att inspirera barn och ungdomar att spela och själva skapa musik för orgel. Vox Humana vill också vara ett nätverk för orgelälskare och lyfta fram och berätta om alla fina orglar som finns i kyrkor runt om i Örnsköldsviks kommun.

Orgelklubben träffas vid de konserter och evenemang som arrangeras i vår konsertserie som fått namn efter föreningen: Vox Humana. En konsertserie i samarbete med alla församlingar i Örnsköldsviks kontrakt. Varje år ordnas vi också en ”orgelspaning”, en resa till några spännande orglar och vartannat år orgelfestivalen OrgelSpelen i Örnsköldsvik.

Som medlem i föreningen får du ett utskick med konsertseriens program och övriga evenemang vi anordnar. Du kommer också att erbjudas vissa arrangemang till ett rabatterat pris. Genom att vara medlem i föreningen hjälper du till i arbetet att öka orgelintresset i Örnsköldsvik. Medlemskapet kostar 100 kr per år.

Orgelklubben Vox Humana samarbetar med Sensus studieförbund.

Bilderna på denna hemsida är tagna av Claes Rosenqvist och Erik Bergström.

Kontaktpersoner för Orgelklubben Vox Humana är:

Niklas Jansson, ordförande             Håkan Dahlén, vice ordförande
0660-26 64 15, 070-301 0 890             0660-594 19, 070-332 46 69 
niklas.jansson@svenskakyrkan.se        hakan.dahlen@svenskakyrkan.se 

Vill du bli medlem i Orgelklubben Vox Humana?
Kontakta Niklas jansson